Home  Home

 <font color=C00000>Nieuws</font>  Nieuws
 Fotoalbum  Fotoalbum
 Blog  Blog
 Reviews  Reviews
 Links  Links
 Contact  Contact
 Sitemap  Sitemap
Weer in Asjchabad
Click for Asjchabad, Turkmenistan Forecast

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuws? Meld u zich hier aan.

Turkmenistan.nl - English Turkmenistan.nl - Turkce  home | sitemap | contact   

Nieuws (18)
JAN
31
Turkije en Turkmenistan zijn eens over handel in lokale valuta
 Geen reacties  2.794 keer gelezen

Turkse minister van Economische zaken Zafer Çaglayan kondigde gisteren aan dat Turkije en Turkmenistan hebben afgesproken om handel te drijven in de Turkse Lira en de Turkmeense Manat. Dit is besloten op de vierde Turks-Turkmeense Economische vergadering (HEK) in Ashkgabat, Turkmenistan.


Çaglayan zei dat het gebruik van de nationale valuta's zou beginnen nadat de centrale banken van de twee landen de noodzakelijk afspraken hebben gemaakt.


Çaglayan zei dat vorig jaar Turkse bouwbedrijven 3,2 miljoen dollar hebben ontvangen van de bouw opdrachten in Turkmenistan en dat Turkmenistan 90 procent van de contracten aan de Turkse bedrijven gunt.
De minister zei dat Turkije blij is met de houding van de Turkmeense overheid in de richting van Turkse bouwbedrijven.


"Het volume van de investeringen in de bouwindustie van Turkmenistan zal 750 miljoen dollar in vijf jaar tijd (inc. 2012) bereiken."We kwamen hier met een groot team van Turkse zakenlieden en ons doel is om de investeringen in de landbouw en veeteelt sector, evenals de bouw te intensiveren" voegde Çağlayan.

Hij zei ook dat Turkije een belangrijk kanaal is voor Turkmenistan voor de overdracht van rijke energiebronnen naar Europa.


President van Turkmenistan Gurbanguly Berdimuhamedov maakt zijn eerste internationale bezoek aan Turkije op 29 februari, na de Turkmeense verkiezingen van 12 februari.Bron: http://www.zakeninturkije.nl/nieuwsmeer_1047_turkije-en-turkmenistan-zijn-eens-over-handel-in-lokale-valuta.html

 31-01-2012 

Terug


Reacties

Geen reactie gevonden

Reactie Toevoegen
Naam : *
E-mail : *
Bericht : *
Beveiligingscode :

Meer informatie: |  Adverteren |  Disclaimer