Home  Home

 Nieuws  Nieuws
 Fotoalbum  Fotoalbum
 <font color=C00000>Blog</font>  Blog
 Reviews  Reviews
 Links  Links
 Contact  Contact
 Sitemap  Sitemap
Weer in Asjchabad
Click for Asjchabad, Turkmenistan Forecast

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuws? Meld u zich hier aan.

Turkmenistan.nl - English Turkmenistan.nl - Turkce  home | sitemap | contact   

Blogs (1)
FEB
28
Column: Op vakantie in Turkmenistan
 Geen reacties, 2.670 keer gelezen

Door: Marten Blankesteijn

Eeuwen geleden kwam er een onderhandelaar van de nogal gewelddadige veroveraar Genghis Khan op bezoek in Merv. Hij had een schappelijk voorstel: in ruil voor een fors bedrag plus de tien mooiste meisjes zou Khan de bloeiende Zijderoute-stad heel laten.

De bewoners van Merv waren niet onder de indruk. Ze vermoordden de onderhandelaar – en een paar jaar later was er van de stad niets meer over dan een paar hopen zand.

‘Je moet inderdaad je fantasie er een beetje bij gebruiken’, zegt een gids tegen twee van de duizenden toeristen die om onduidelijke redenen op het ex-stadje afkomen. Zo’n gids is verplicht in Turkmenistan: je krijgt pas een visum als je boekt via een door de staat goedgekeurd reisagentschap, waar je vooraf exact moet aangeven welke steden je op welke dag wil bezoeken, waar je het land inkomt en hoe je het land weer gaat verlaten. En zodra je ook maar een centimeter buiten de hoofdstad komt is een officiële begeleider verplicht. ‘Om uw veiligheid te garanderen’, heet het dan.

Sinds de dood van Turkmenbashi zijn de regels iets versoepeld, maar door de verplichte begeleiding blijft een vakantie naar Turkmenistan een dure grap. Wel een onvergetelijke: vooral hoofdstad Ashgabat is ongelooflijk. De waanzinnigste fonteinen (terwijl het 45 graden is en het land een enorm watergebrek heeft), prachtige parken en overal marmeren gebouwen.

Als de rest van Turkmenistan niet zo’n treurige zandbak was, zou je er bijna dictatorfan worden.

Bron:
http://www.depers.nl/buitenland/445848/Column-Op-vakantie-in-Turkmenistan.html 28-02-2010 

Terug


Reacties

Geen reactie gevonden

Reactie Toevoegen
Naam : *
E-mail : *
Bericht : *
Beveiligingscode :

Meer informatie: |  Adverteren |  Disclaimer